15 Şubat 2010 Pazartesi

gelinlikler



_2010 un gelinlik modelleri_

bu sene o kadar çok gelinlik çeşidi var ki insan hangisine bakacağını şaşırıyor...

2010 abiyeler


Snowboard

Snowboard
Tarihi
1960'lı yıllarda küçük ski tipinde ucunda ip ve ayakta durulan bölümde ortadan arkaya kadar kaymayı önleyici pütürlü bölümü olan ve kızaklara benzer şekliyle snowboard'ın ilk temelleri atılmıştır. Bu fikrin aslında ilk sahibi Sherman Poppin'di. 1970'li yılların başlarında Bob Webber, Tom Sims, Jake Burton Carpenter, Chuck Barfoot ve Dimitrijie Milovich'ten oluşan sörf tahtası dizayn eden grup tarafından düşünülmüş ve prototipleri oluşturulmuştur. İçlerinden Bob Webber 1972 yılında Snowboard'un patentini alarak ilk resmi Snowboard'u üretmiştir. Önceleri Snowboard yarışmalarına katılan üniversite öğrencisi Burton, daha sonra bunu geliştirmeyi kafasına koymuştur. Snowboard ile önceden ilgilenenler bu soyadların bazılarını çoktan duymuşlardır. Özellikle Bob Webber'den 1990 yılında patenti alan Jake Burton Carpenter'in kurduğu Burton Firması günümüzde de Snowboard sektörünün en gözde markalarındandır.
İlk tasarlanmaya başlandığında kızak tarzında dizayn edilen Snowboard'a daha sonraları bağlamalar eklenerek kullanım rahatlığı sağlanmış ve bu da Snowboard'un popülerliğini arttırmıştır. Günümüzde Snowboard, kayağın pabucunu dama atma seviyesine gelmiştir. Özellikle giysilerinin günlük giysilere yakın tarzda tasarlanması, Snowboardçu'nun yan ve esnek duruşu bilhassa gençler arasında bir anda Snowboard'u bir tutku haline getirmiştir. Kayak kökenli insanlar içinde hızla Snowboard öğrenme isteği doğmuş, üşenenlerde ise Snowboard'a karşı karalama kampanyası başlatılmıştır. Kaynakça: http://tr.wikipedia.org/wiki/Snowboard

ŞİİRLER HAKKINDA

Lirik şiir

Aşk, ayrılık, hasret, özlem konularını işleyen duygusal şiirlerdir. Okurun duygularına, kalbine seslenir. Eskiden Yunanlılarda “lir” denen sazlarla söylendiğinden bu adı almıştır. Tanzimat döneminde de bir saz adı olan “rebab” dan dolayı bu tür şiirlere rebabi denmiştir. Divan edebiyatında gazel, şarkı; Halk edebiyatında güzelleme türündeki koşma, semai lirik şiire girer.

Epik şiir

Destansı özellikler gösteren şiirlerdir. Kahramanlık, savaş, yiğitlik konuları işlenir. Okuyanda coşku, yiğitlik duygusu, savaşma arzusu uyandırır. Daha çok, uzun olarak söylenir. Divan edebiyatında kasideler, Halk edebiyatında koçaklama, destan, varsağı türleri de epik özellik gösterir. Tarihimizde birçok şanlı zaferler yaşadığımızdan, epik şiir yönüyle bir hayli zengin bir edebiyatımız vardır.

Didaktik şiir

Aşk, ayrılık, hasret, özlem konularını işleyen duygusal şiirlerdir. Okurun duygularına, kalbine seslenir. Eskiden Yunanlılarda “lir” denen sazlarla söylendiğinden bu adı almıştır. Tanzimat döneminde de bir saz adı olan “rebab” dan dolayı bu tür şiirlere rebabi denmiştir. Divan edebiyatında gazel, şarkı; Halk edebiyatında güzelleme türündeki koşma, semai lirik şiire girer.

Pastoral şiir

Doğa şiirlerini, çobanların doğadaki yaşayışlarını anlatan şiirlerdir. Doğaya karşı bir sevgi, bir imrenme söz konusudur bunlarda. Eğer şair doğa karşısındaki duygulanmasını anlatıyorsa “idil”, bir çobanla karşılıklı konuşuyormuş gibi anlatırsa “eglog” adını alır

Satirik şiir

Eleştirici bir anlatımı olan şiirlerdir. Bir kişi, olay, durum, iğneleyici sözlerle, alaylı ifadelerle eleştirilir. Bunlarda didaktik özellikler de görüldüğünden, didaktik şiir içinde de incelenebilir. Ancak açık bir eleştiri olduğundan ayrı bir sınıfa alınması daha doğru olur. Bu tür şiirlere Divan edebiyatında hiciv, Halk edebiyatında taşlama, yeni edebiyatımızda ise yergi verilir.

Dramatik şiir

Tiyatroda kullanılan şiir türüdür. Eski Yunan edebiyatında oyuncuların sahnede söyleyecekleri sözler şiir haline getirilir ve onlara ezberletilirdi. Bu durum dram tiyatro türünün ( 19. yy. ) çıkışına kadar sürer. Bundan sonra tiyatro metinleri düz yazıyla yazılmaya başlanır.

Dramatik şiir harekete çevrilebilen şiir türüdür. Başlangıçta trajedi ve kommedi olmak üzere iki tür olan bu şiir türü dramın eklenmesiyle üç kere çıkmıştır.

Bizde dramatik şiir türüne örnek verilmemiştir. Çünkü bizim Batı’ya açıldığımız dönemde ( Tanzimat ) Batı’da da bu tür şiirler yazılmıyordu; nesir kullanılıyordu tiyatroda. Bizim tiyatrocularımız da tiyatro eserlerini bundan dolayı nesirle yazmışlardır. Ancak nadirde olsa nazımla tiyatro yazan da olmuştur. Abdülhak Hamit Tarhan gibi...


Metal Müziğin Tarihi Ve Gelişimi

Metal müziği ilk olarak İngiltere de doğmuş bir müzik türüdür. Metal müziğin alt yapısını Led Zeppelin, Deep Purple, Queen gibi gruplar oluşturmaktaydı. Fakat gerçek anlamda metal müziği Black Sabbath grubuyla hayat bulmuştur. 70’lerde pek fazla popüler olmayan metal müziği 80’lerde çeşitli türlere ayrılmıştır ve dünyaya yayılmaya başlamıştır. Black Sabbath çıkardığı ilk albümünde isyan duygusunu şiddetli bir biçimde müziğine yansıtmaktaydı. O dönem için ilginç gelen şeyler yapıyor herkesten farklı giyiniyorlardı ve bu da insanlar tarafından garip karşılanıyordu. O zamanlarda İngiltere de yaşanan iç savaşlar onların bu müziği yapmasında esin kaynağı oluşturuyordu. Black Sabbath grubu ilk çıktığında bir blues grubu olması da metalin blues müziğinden etkilenmemesini imkansız kılıyordu. Klasik müziğin birkaç unsurunu da içine katarak yoluna emin adımlarla devam ediyordu. 70’lerde daha çok rock müziğinin gölgesinde yaşamaya çalışan metal müziği 70’lerin sonu ve 80’lerin başında moda olmaya başlamıştı. Birçok grup deri kıyafetler giyerek sahnelere çıkmaya başladılar ve birçok fan topladılar. Bu Yıllarda metal müziği gittikçe bölünmeye başlıyordu. Metalle ilgisi olmayan insanların da artık kendilerini metal kategorisinde görmeye başlaması gerçek heavy metal ruhunu yozlaştırmaya başlıyordu. “Heavy Metal görüş olarak da o kadar fazla dağılmıştır ki, zamanla tek çatı altında toplamak olanaksızlaşmıştır.”[I] Metal Müziği 80’lerde birçok türe bölünmüştür:

Thrash Metal: Punk müziğinin etkisiyle ortaya çıkmış bir metal türüdür. Kökeninde Punk müziğinde ki o isyan duygusunu barındıran thrash metal bunu insanlara daha sert ve keskin bir şekilde sunmuştur. Daha sert gitarlar ve daha keskin soundlarla insanları kendine çekmeyi başarmıştır. İlk olarak 1981yılında Overkill grubunun yapmış olduğu bir parçanın çıkış noktası olduğu kabul edilir fakat insanları tam anlamıyla bir thrash albümüyle buluşturan grup Metallicadır. Bunun dışında Amerika da Anthrax, Slayer, Flotsam and Jetsam, Megadeth gibi gruplarda çıkış göstermiştir. İngiliz Thrashinden de Sabbat’ı örnek olarak gösterebiliriz. Thrash Metal genel olarak Punk tan da esinlendiği toplum sorunlarını dile getirir. “İşsizlik ve kötü toplumsal koşulların, hayal kırıklığına uğratılmaktan ve yabancılaşmaktan kaynaklanan öfkeye sebep olduğu doğrudur”[II] Punk müziği genel olarak öfkeyi ve karşı çıkmayı müziğin önüne koyan bir türdür. Thrash metal bu olayları biraz daha müziği de içine katarak insanlara sunmuştur. Özellikle Metallica ve Megadeth gibi gruplar thrash metalin içine melodiyi daha yoğun bir şekilde uygulamışlardır.

Death Metal: Death Metalde Thrash metalden doğmuş bir türdür. İlk temsilcileri Death ve Possesed grupları olmuştur. Amerika da ilk olarak ortaya çıkan hemen ardından Avrupa ya da sıçrayaran akımın temel öncüleri İsveç te faaliyet gösteren Grave, Entombed ve Unleashed gibi gruplar olmuştur. Bu grupların başlattığı akım zamanla evrimleşerek yerini içlerinde teknik, progressive(ilerici ve gelişimci) ve Melodik death olmak üzere yan türlere bırakmıştır. Avrupa da başta İsveç olmak üzere zamanla Almanya ve Doğu Avrupa ülkelerinde bu türe ilgi göstermesiyle Death metal türü Amerika da yaşadığı popüleritesini Avrupa da bulmaya başlamıştır. Amerika kıtasında her ne kadar Suffocation, Martyr ve Theory in Practice gibi gruplar ilgilenmeye devam etselerde türün ana vatanı Avrupa kıtası hatta başta Japonya olmak üzere Uzak Doğu ülkeleri olmuştur.

Doom Metal: Aslen Black Sabbath’ın 70’lerde ki ilk dört albümünden esinlenerek ortaya çıkan ana teması hüzün, yalnızlık, ölüm ve toplumsal yozlaşma olan Doom metal türü Avrupa da Candlemass, Memory Garden ve Trouble gibi gruplarla yükselişe geçmiştir. Ona karşılık Amerika kıtasında ise Solitude Aeturnus, Pentagram ve Crowbar gibi gruplar sayesinde hızla popülerite kazanan bir türdür. Doom metal de diğer türler gibi zamanla değişime uğramış ve başta İngiletere de olmak üzere My Dying Bride, Paradise Lost ve Anathema gruplarının katkısıyla Doom Death adı altında faaliyet göstermiştir. Bu türe yakınlık gösteren başka bir türde Stoner rockdır. Bu türün en bilinenleri arasında İsveçli Katatonia yı saymak mümükündür. Zamanla yozlaşmaya mağruz kalan bu tür başta Finlandiya olmak üzere çeşitli Avrupa ülkelerinde Gothic Metal çatısı altında yeni bir akıma yön vermiştir. Gitar kullanımının yerini klavye kullanımının aldığı bu müzikte esas olarak aşk, yalnızlık ve hüzün teması işlenir.

Power Metal: Helloween grubunun öncülüğünde oluşan power metal türü konularını genellikle tarih ve mitolojik olaylardan alır. Helloween grubunun kurucusu ve gitaristi olan Kai Hansen daha sonra Gamma Ray adı altında başka bir power grubu oluşturarak power metalin gelişimine de katkıda bulunmuştur. İlk Power Metal albümü 1987-1988 yıllarında Helloween’ın Keeper Of The Seven Keys albümüdür. Bundan sonra da Avrupa da birçok grup bundan etkilenerek bu tarz müzik yapmaya yönelmişlerdir. Primal Fear, Angel Dust, Virgin Steel, Rage, Edguy ve Kamelot gibi grupları örnek verebiliriz. Kendi içinde Epic Power, Senfonik Power, Neo Klasik Power gibi tarzlara bölünmüştür.

Progressive Metal: Progressive Metalin diğer türlerden en büyük farkı içerik olarak daha zengin, beste anlayışı açısından daha komplike müzisyenlik açısından daha yaratıcı ve biçim olarak daha fazla çeşitlilik gösteren bir yapısının olmasıdır. Aslında Progressive türler üstüdür. Çünkü daha önceden bahsetiğim bütün türlerden beslenir onları farklı bir anlayışla sentezler ve üstün bir müzikal bir anlayışla sunar. Bununla da kalmayıp Metal dışı türlere de açıktır. Jazz, Klasik, Elektronik gibi farklı müzikal değerlerden yararlanır. Progressive i bu kadar yenilikçi kılan da budur. İlk olarak Amerika da Queensryche, Crimson Glory, Fates Warning, Dream Theater öncülüğünde başlayan Progressive hızla gelişmiştir. Tam anlamıyla Progressive Metal 1992 yılında Dream Theater’ın İmages and Words albümüyle çıkmıştır. İlk Concept metal müzik içinde 1988 yılında Queensryche Operation Mindcrime albümüyle ortaya çıkmıştır. Günümüzde ise en iyi temsilcileri Pain Of Salvation ve Opeth gibi gruplardır.


Kaynakça:http://musicsever.blogspot.com

KARİKATÜRLER






manas resimleri

eski manas heykeli yeni manas heykeli

Smack Down

JEFF HARDY ANIT KÖŞESİŞöhret ÖncesiHardy güreşe girmeden önce çocukluğunda Ultimate Warrior, Shawn Michaels ve Sting'i örnek aldı. Hardy 16 yaşında WWF'te güreşmeye başladı. İlk maçı 24 Mayıs 1994'te Razor Ramon'a oldu, Razor maçı kazandı. Sonraki gün 1-2-3 Kid'e karşı yaptığı maç 25 Haziran'daki Superstars şovunda yayınlandı. 1997-1998 arası ilk çıkışını yapana kadar diğer güreşçilere yenildi. Hardy bu sırada kardeşi Matt ve birkaç kişiyle beraber trambolin üstünde güreşmeye başladı ve sonunda adı birçok kez değiştirilerek North Carolina'ya yayıldı. Sonrasında kardeşler ve arkadaşları ACW başta olmak üzere Amerika'nın doğusundaki birçok bağımsız federasyon için güreşti.WWF'e gelmeden önce kardeşi Matt Hardy Thomas Simpson ile OMEGA federasyonunu açtı. Bu federasyon trambolin üstünde yaptıklarının daha iyi bir versiyonuydu ve Gregory Helms, Shannon Moore, Joey Matthews gibi isimler yer alıyordu. Federasyonda kardeşler birçok değişik karaktere büründü. İkili Nisan 1998'te WWF'ten kontrat teklifi aldıklarında bu federasyon kapandı.Smackdown da çok başarılı olan Jeff Hardy şu an evlidir ve 2 çocuk babasıdır.Son Haberler ..! CM Punk ezeli düşmanı Jeff Hardy'yi emekli ediyor. Jeff Hardy'ye CM Punk'ın yaptığı teklif Jeff''in ringlere yaptığı vedayı açıklıyor.CM Punk Jeff'e''Hey Jeff. sen riske girmeyi seversiniBak sana ne diyeceğim? Bu gece benimle yapcağın maçta maçı kaybeden Smack Down'dan ayrılsın.Kabul Edermisin?'' Jeff de onun yüzünü birdaha görmemek için yeneceğini düşünerek kabul etmiştir. Maç saati geldiğinde Jeff Hardy seyircilerine selam vererek ringe girerken bu kafes mücadelesni kazanıp CM Punk'a elveda diyeceğini Düşünürken CM Punk yine saldırır Döver ve ringe Atar Jeff'i. Jeff tabiki de 1-0 yenik başlamıştır. CM Punk'ın yaptığı bu kötülüğe kimse HAYIR! diyememiştir. Ve CM Punk hileli bir galibiyetin ardından Jeff'i göndermiştir.Türkiye 'de ve tüm dünyada ayrılığın hüznü yayılmıştır.Ama bir yürekli daha vardır ringlerde.MATT Hardy. Ve Jeff bir süre sonra geri döneceğini müjdeler sevenlerine. Derken ... Ertesi hafta ringlere Jeff gelmekteydi Jeff Hardy'nin şarkısı çalmaktaydı ama o kolundaki kolluğu olan yüzünde boya maskesi çalan ve ringe Jeff'in şarkısı ile giren Jeff değildir.O hayat düzeni kendini en iyi sanan ama hilecibaşı olan CM Punk'tır ringe giren. O akşamki Matt Hardy maçına gelmiştir o. Seyirciler yhalamakta haklıdır elbet.Ve CM Punk'ın sivri dili Undertaker'ı vurmaktaydı.Undertaker 'ile dalga geçer gibi ağır laflar söyledi. CM Punk ringlerden Ayrılırken yani Maç Saatini Beklerken Genel Müdür yanına geldi. Genel Müdür: -CM Punk sen Bu Akşam Matt Hardy'le maça çıkacaksın. CM Punk: -Peki niye. Genel Müdür: -Bu iş böyle laf dalaşıyla geçmez maça çıkın ve orada kozlarınızı paylaşın. CM Punk korkmaktadır Matt'e yenilmekten. CM Punk: -Ama o maç kemer maçı olmayacak değilmi? Genel Müdür: -Ehh peki tamam olmayacak. Maç saati gelir çatar. Matt Hardy'nin pek maç yapacak havası yoktur. Sanki kavga etmeye gelmiştir.Korkudan CM Punk ilk baş kaçar ama sonra atmosferin havasına alışır ve maç başlar.Gecenin sonuna doğru CM Punk'ın diskalifiyelik davranışını yaparken yani Jeff'e yaptığı gibi Matt'ın kafasını sandalyeye sıkıştırıp dövecekken .!!!! Işte ağır laf ettiği UNDERTAKER Karanlıklar içinde şimşekler arasında bir anda beliriverir.CM Punk altına yapmak üzeredir. VE UNDERTAKER CM Punk'a mezarcı hareketini yapar sandalyenin üzerine atar. Gece son bulmuştur o anda. Arkadaşlar son SmackDown yayınının özeti ile yine bereberiz.Kendi takiplerimizle hazırladığımız WWE Yayın Özetleri'nde 3 hafta boyunca yani tatil boyunca RAW'ı da özetleyeceğiz!Bu gece Batısta ve Rey Mysterıo ile maç yapacak ve kazanan 1. Conterder için Undertaker ile maç yapmaya hak kazanacak.6'lı maç olacak Hart Dynesty ve Chrıs Jerıcho grup Crym Tıme ve R-Truth'a karşı olacak.Luke Gallows ve Matt Hardy bir maç yapacak.---ÖZET YAPIM AŞAMASINDA---SMACK DOWN HEYECANI DEVAM EDECEK...Not:SmackDown bundan sonra cuma geceleri 23:00'da.İYİ SEYİRLER..!!..Smack Down CUMA 23:00 'da FoX'ta özeti grupta.RAW yayını yayını hemen ardından yeni bölümüyle yine sizlerle FoX'ta HEYECAN DEVAM edecek ... Smack Down vs.RAW
Ukrayna ve Polonya'nın ortaklaşa düzenleyeceği 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın kura çekiminde Türkiye; Almanya, Avusturya, Belçika, Kazakistan ve Azerbaycan'ın yer aldığı A Grubu'na düştü.

"TÜRK GRUBU"

Türki Cumhuriyetleri olan Azerbaycan ve Kazakistan'ın yanı sıra gurbetçilerimizin yoğun olarak yaşadığı Almanya, Belçika ve Avusturya ile aynı gruba düşmesi "A Grubu" için "Türk Grubu" yorumunun yapılması kaçınılmaz oldu.

Euro 2012 grupları şöyle oluştu:

A Grubu: Azerbaycan, Belçika, Kazakistan, Avusturya, Türkiye, Almanya

B Grubu: Andora, Ermenistan, Makedonya, İrlanda Cumhuriyeti, Slovakya, Rusya

C Grubu: Faroe Adaları, Estonya, Slovenya, Kuzey İrlanda, Sırbistan, İtalya

D Grubu: Lüksemburg, Arnavutluk, Belarus, Bosna Hersek, Romanya, Fransa

E Grubu: San Marino, Moldova, Macaristan, Finlandiya, İsveç, Hollanda

F Grubu: Malta, Gürcistan, Letonya, İsrail, Yunanistan, Hırvatistan

G Grubu: Karadağ, Galler, Bulgaristan, İsviçre, İngiltere

H Grubu: İzlanda, Kıbırs Rum Kesimi, Norveç, Danimarka, Portekiz

I Grubu: Liechtenstein, Litvanya, İskoçya, Çek Cumhuriyeti, İspanya

Grup maçları sonrasında ilk sırada yer alan takımlar Euro 2012'ye direk katılırken, son 4 takım ise ikinci 8 takım arasında oynanacak olan baraj maçları sonunda belli olacak.

hentbol

Handball 07.jpg
Resmi karşılaşmalarda kullanılan bir hentbol topu

Hentbol, bir takımın 6’sı saha, 1’i kalede olmak üzere 7’şer oyuncu ile iki takım halinde oynadığı bir spor oyunudur. Oyun süresi 30'ar dakikalık iki devreden oluşur. İlk yıllarında büyük stadyumlarda 11 kişilik takımlar halinde oynanan hentbol, 1950'lerden sonra bir salon sporu olmuş ve açık alan hentbol giderek popülaritesini yitirerek kaybolmuştur.

Günümüzde Hentbol, özellikle Avrupa kıtasında büyük ilgi çekmektedir. İspanya'da ASOBAL Liga, Almanya'da Handball Bundesliga, İsveç'te Handbol ElitSerien, Danimarka'da TDC Ligaensporun en üst düzeyde oynandığı yerel ligler olarak nitelendirilmektedir.

Modern hentbolda dünya ve olimpiyat şampiyonluğunu Avrupa Kıtası dışına çıkarabilen tek takım Kore olmuştur. Hem erkeklerde, hem de bayanlarda Asya kıtasının en iyisi olan Koreliler, Avrupa'nın devleri İsveç, Almanya, İspanya, Rusya, Danimarka, Norveç ve Fransa'ya kafa tutma başarısı göstermiştir.

Afrika'da futboldan sonra en çok ilgi çeken ikinci takım sporu olan hentbol, son yıllarda Kara Kıta'da büyük atılım yapmıştır. Mısır'da 1999'da düzenlenen Dünya Erkekler Hentbol Şampiyonası'nda ev sahibi ülke 4. olurken, 2005'te de Tunus kendi ülkesindeki şampiyonada ilk dörde girme başarısı göstermiştir.

Konu başlıkları

[gizle]