5 Nisan 2010 Pazartesi

İLGİNÇ EVLER

buzulların ortasında buzdan bir ev:

zeka soruları

Cin Ruhi postacıya sordu :
"Üç kızınız olduğunu duydum, kaç yaşlarındalar?"
Postacı : Yaşlarının çarpımı 36 eder.
Ruhi : Bundan pek bir şey anlamadım.
Postacı : Üçünün yaşları toplamı sizin evinizin numarasını verir.
Ruhi : Hala bir şey anlamıyorum.
Postacı : En büyük kızım piyano çalar.
Ruhi : Şimdi anladım.

Kızların yaşları kaçtır?

CEVAP:

36 sayisinin a, b ve c gibi 3 çarpanini bulalim ve toplayalim:

&nbspaxbxc &nbspa+b+c
====== =======
1x1x36 1+1+36=38
1x2x18 1+2+18=21
1x4x9 1+4+9=14
2x2x9 2+2+9=13
1x3x12 1+3+12=16
1x6x6 1+6+6=13
2x3x6 2+3+6=11
3x3x4 3+3+4=10
3 tamsayi çarpimlari 36 yapacak sekilde 8 türlü düzenlenebilir.
Bu çarpimlarin toplami 38, 21, 16, 14, 13, 13, 11 ve 10 yapmaktadir. Evin numarasi 38, 21, 16, 14, 11 veya 10 olsaydi Cin Ruhi çocuklarin yasini derhal bulurdu.
Evin No'su 13'tü. 2+2+9 veya 1+6+6 olabilirdi. Büyük bir kizin varligi 2+2+9'u seçmesini sagladi.

Apple Macintosh


Macintosh, kısaca Mac olarak bilinen ve adını McIntosh elma türünden alan, kişisel bilgisayarüreten Apple Computer, Inc.'in bir ürünüdür. Ürün yelpazesi 1984 yılında başlamış, ve piyasada fare ve grafik arayüz kullanan ilk başarılı bilgisayar serilerinden biri olmuştur. Bu başarıdan dolayı, 1986 yılından itibaren şirketin Lisa, Apple II, Apple III gibi yelpazeleri sonlandırılıp tüm bilgisayarları Macintosh serisi altında toplanmıştır.

PowerPC mimarisini kullandığı 1994-2005 yılları arasında x86 sınıfı bilgisayarlardan ayrılan en önemli özelliği RISC (Reduced Instruction Set Computer) mimarisiydiMacintosh serisi bilgisayarlar, genellikle Apple'in kendi ürünü olan Mac OS işletim sistemini kullanır. Mac OS, kendi içinde Mac OS Classic (1984-2001/1.0-9.2.2) ve Mac OS X (2001-/10.1--) olarak ikiye ayrılır. İki işletim sistemi birbirinden bağımsızdır, ve Mac OS X, Classic altında çalışan programları Classic (Mac OS X) adı verilen bir program ile çalıştırmaktadır, ama Classic desteği, Apple'in Macintosh serisinde Intel işlemcileri kullanması ile bitmiştir, ve günümüzde sadece PowerPCsahibi Macintoshlar Classic programlarını çalıştırabilmektedir. Ayrıca 2009 yılının ağustos ayında MAC OS X'in son sürümü olan Snow Leopard versiyonu piyasaya sürülmüştür. Bu yeni versiyonda birçok konudaki hız ve performans artmıştır. Ve bu oran 1,7 katındadır. Bu versiyona son sürümden geçiş için ödenmesi gereken ücret 29USD'dir

İnternette 3 boyutlu


Farenizin ucunda 3 müthiş 3D tur!

Dünyayı sadece 2 boyutlu uydu görüntüleriyle gezmeyin: İşte internetteki büyüleyici 3D turlar.


Bir zamanlar bir ülkeden bir ülkeye yolculuk yapmak tehlikelerle dolu, at ya da deve üzerinde aylarca süren bir macera demekti.

Bugün oturduğumuz yerden, bir pencereden dünyanın öteki ucunu, uzayın derinliklerini, okyanusun dibini görebiliyoruz. Merak, keşif isteği insanları oraya götürdü ve teknoloji sayesinde milyonlarca insan çekilen görüntülere erişebiliyor.

İki boyutlu görüntülerin ötesinde 3D turlar da gün geçtikçe yaygınlaşıyor. Bu sayede sadece kameranın baktığı noktadan görmekle kalmıyor, o sütunun ya da dağın ardında ne var çevirip bakabiliyoruz. Bu turda binalardan veya ülkelerden daha ilginç bir yerleri seçtik.

Değerli okuyucularımız için Google Earth'ün ve bazı doğa vakıflarının sunduğu 2 müthiş 3D turu derledik, ilerleyen sayfalarda örnekler görebilir, bağlantıları bulabilirsiniz.

2 müthiş 3D tur...1...


Denizlere bakarken, ufuk çizgisinin altında yaşayan ayrı bir dünya olduğunu unutmak çok kolay.

İşte o canlılar içerisinde en büyüğü ve en barışçılı olan, şarkı söyleyerek kilometrelerce öteden diğerleriyle iletişim kuran balinalar tehlike altında. Ticari balina avcılığı, bir canlının neslini kurutmak üzere ve göreceğiniz tur buna dikkat çekmek için hazırlanmış.

2 müthiş 3D tur...1...


Balina turu:
Balina ve yunusları koruma amacı güden Whale and Dolphin Conservation Society, bu sanal balinayı oluşturmuş.

Özellikle çocuklarınıza gösterebileceğiniz bir tur. Ufaklıkların dikkatini çekiyor ve onları eğlendiriyor. Gezdiğiniz yer ise bir balinanın dış yüzeyi.

Kırmızı çerçeve içindeki alan gibi pek çok görsel var ve bir balinanın merak ettiğiniz bütün detaylarını görebilirsiniz. Ayrıca su sesi insana huzur veriyor, dünyanın en büyük akvaryumu gibi de düşünebilirsiniz.

Dünyayı keşfetmeye, onu paylaştığımız canlılardan başlayın...

Bağlantı: Whale and Dolphin Conservation Society Virtual Whale

2 müthiş 3D tur...2...


Ay turu:
Dünya üzerinde ama üzerinde değil: Ay. Gelgitlere sebep olan, kütle çekim alanıyla gezegenimizi etkileyen bu gök cismini atlayarak dünyayı keşfedemeyiz.



Çok etkileyici bir tur ve NASA'nın panoromik fotoğraflarından yararlanıyor. Ay üzerindeki farklı bölgeleri görmek mümkün.

Bağlantı: Apollo Moon Sightseeings

2 müthiş 3D tur...2...


Daha iyi bir alternatif için Celestia'ya bakabilirsiniz.

Bağlantı: Celestia



Görsellerin siyah beyaz olması bambaşka bir hava katıyor. Fotoğraflar oldukça yüksek çözünürlüklü. Balina turu gibi çocuğunuza gösterebileceğiniz, çok hoşuna gidecek bir gezi. Kaynakça:http://www.veteknoloji.com/internette-3-boyutlu-gezinti-29984--.html

alabailer ne yapabilir

Neler Yapar?
Bağımsız alanı olmalıdır. Eğitirken oldukça sabırlı olmalısınızAlabay (Alabai)çünkü oldukça yavaştır. Mutlaka bir görevi olmalıdır. EviAlabay (Alabai)çifliği beklemekAlabay (Alabai) korumak gibi. Egzersiz ihtiyaçları hemen hemen tüm büyük ırklarda olduğu gibi fazladır. Tembel bir görünüm sergiledikleri zamanlar da olurAlabay (Alabai) ama bu sizi aldatmasın. Anında fiırlayıp hareketlenebilirler.

Otorite olarak belirli bir sahibe gereksinim duyar. Eğitimi sırasında ona kesinlikle bağırmamak ve şiddet uygulamamak gerekir. Sadece sahibini gerçekten benimsiyorsa lider olarak kabul edip ona itaat eder.

Alabay'lar herkesin köpeği olamazlar. Doğasında son derece sakin ve hayvanlar üzerinde kaba kuvvet sergileme eğilimi olmayan insanlar tarafından bakılmalı ve sahiplenilmelidirler.

İnternet Tarihçesi

İlk geniş alan ağı olan ARPANET 1960'lı yılların ortasında askeri amaçlarla ortaya çıktı. Nükleer bir savaş esnasında telefon hatlarının çoğunun tahrip olması durumunda bilgisayar iletişiminin sürdürülmesi amaçlanıyordu. Paul Baran, Rand Corp. adına paket-anahtarlamalı ağ fikrini gelişdi. Paket anahtarlamalı ağlarda, her mesaj küçük parçalara bölünür ve bu parçaların varış noktasına başarı ile ulaşıp orijinal mesajın oluşturulması sağlanır.

1969 yılında DARPA (Defense Advanced Projects Agency) Amerika'da örnek bir paket anahtarlamalı ağ oluşturulması için bir proje başlattı. Bu ağın adı ARPANET' dir. ARPANET, veri haberleşmesindeki tekniklerin öğrenilmesi amacı ile oluşturulmuştur. 1972, ağların ağı ortaya çıkmaya başladı. 40 bilgisayardan oluşan bir ARPANET gösterisi yapıldı. 1975 yılında başarılı bir biçimde ARPANET işlevsel bir ağ konumunu aldı, birçok organizasyon bu ağa katıldı.

1983 yılında, Internetworking Working Group (INWG) TCP/IP'ye temel halini verdi. TCP/IPprotokolleri de askeri standart olarak (MIL STD) uyarlanmıştır. Aynı yıllarda Internet terimi yaygın olarak kullanılmaya başlanmıştır. TCP/IP protokolünün Unix işletim sistemine eklenmesinin ardından, 1984 yılında DNS (Domain Name System) tanıtılmıştır. DNS' in tamamlanması 4 sene sürmüştür. 1985 yılında, NSFNET süper bilgisayarlar arası TCP/IP tabanlı ağın oluşturulup çalıştırılması için kuruldu.

Eski ARPANET, MILNET ve daha küçük ARPANET (DDN: Defense Data Network) olmak üzere ikiye ayrılmıştır. 1990 yılında ARPANET varlığını yitirmiştir.

Internet orjinal ARPANET' den doğmuş, bağlantılı ağların dünya çapında bir kolleksiyonudur. Bu ağlar değişik fiziksel ağlardan tek bir mantıksal ağa bağlantı için Internet protokolu (IP) kullanırlar.

Internet'i başlangıçta yoğun olarak akademik dünya kullanmakla beraber, son yıllarda Internet bilgi çağı toplumlarının her kesimi için vazgeçilmez bir araç olmuştur.