10 Mayıs 2010 Pazartesi

ayrılık sonrası erkek ve kadın davranışları

  1. bir başkası ayrıldığı kişiyi sorduğunda hiç düşünmüyormuş gibi yapmak, ama düşünmek.
    kim terk edildiyse:

  2. +takmamazlık havalarına girmek
    +kıskandırmaya çalışmak
    +terk edilmenin verdiği eziklikte "zaten o ayrılmasa ben ayrılacaktım" demek

    yalandır bunlar yalan. gel sana tekrar başlayalım dese koşa koşa gidersin ama, demez işte...

  3. şarkıcı kadın: ayrılık da sevdaya dahil..
    şair adam:
    üstü kalsın..

  4. erkekler normal hayatlarına devam edip gayet olağan davranışlar sergilerken, kadınlar nedense kendilerini sokağa atıverirler bir anda.
    sevgiliyle birlikteyken akla bile gelmeyen bütün arkadaşlar tek tek aranır, saçlara mutlaka kuaför eli değer, kendini iyi hissetmek için baştan aşağıya bakıma girilir, alışveriş hastalığı baş gösterir.
    o, evde sarmaş dolaş film izlenen naif aşk böceği, bir anda piyasa kuşuna dönüşmüştür.
    eski sevgilinin gitmesi muhtemel tüm mekanlar seçilir eğlenmek için. eğlenmek de değildir yapılan aslında, giyinip, süslenip, yanına da sevgilinin kıl olduğu bir erkek alınıp gösteri yapma çabasıdır. ve dua edilir, gelse de görse beni böyle kıskansa çatlasa diye. ama kadınlar şunu hiçbir zaman anlamaz ki ortaya çıkan görüntü kıskançlıktan çok rahatlama hissi uyandırır karşı tarafta.
    -ulan iyi ki ayrılmışım karıya bak ilk günden attı kendini sokaklara hiç oralı değil demek ki, devam etsem başıma neler gelecekmiş der er kişi ve içi huzur dolu siler sizi defterden.
    hemen her kadının uyguladığı taktik yanlıştır. siz de gece sonrası arkadaşlarınızla dedikodu yapıp, ay nası kıskanmıştırrrr kesin arar şimdi eli kulağında diye düşünür ve telefon başında yaşlanırsınız. (bkz:
    geçmiş olsun)

  5. ayrılan taraflar görüşmeye devam ediyorsa bir tarafın saçmalaması ve çocuklaşması şeklinde sürüp giden davranışlardır. gereksizdir.
    eğer ayrılığı taraflardan biri istediyse ve diğeri kabul etmek zorunda kaldıysa şöyle bir durum ortaya çıkar:

  6. biri sürünür, diğeri süründürür sonra pişman olur.
    erkek ölümüne susar, ayrılığını konuşmaz, takmıyormuş gibi yapar
  7. kadın boğulana kadar konuşur, tek konusu bu olur...

    (bkz:
    dünyanın en yüzeysel insanı)

  8. yapılacak en aptalca davranış karşı tarafı kıskandırmaya çalışıp gülünç duruma düşmektir.

  9. eğer çok seven iki tipse, şahıslarda garip tiklerin oluşması, aşırı alkol tüketimi, barışmak için saçma salak yollara başvurulması, en önemlisi ağır keder ve üzüntü duyulmasıdır.metin olunuz ve merak etmeyiniz zamanla geçer ..

  10. çok severlerken zaman içinde biten bir ilişkiyse, erkekte zamanla yükselen sancı ve geniş bir zaman aralığı (7 ila 30 gün arasında) gözlenirken kadında survivor havaları ile yorgan altlarında ağlama, akabinde yüksek acıdan hızla azalan acı moduna geçiş ile eşlik eden kısa bir zaman aralığı (10 ila 3 gün) vardır. neden, kadın kısmısının duygularını daha iyi yönetmesidir. ama sorsanız, en çok acı çekenler onlardır.

  11. eğer bir taraf,diğer tarafın yapmaya cesaret edemediğini yapıp,çoktan bitmiş olan bir işin bitmiş olduğunu yüksek sesle söyleyebilmişse,cesaretli olanın davranışları gurur doludur,diğeri içinse zaten çok da g.tlemediği bir şey bitmiştir,umursamazdırlar.her iki taraf da mutludur.en güzelidir.

  12. - erkek arkadaşlarının yanına bi yetmişlik kapıp gider.
    - kadın bi kavanoz nutella.

  13. erkek artık bekarlığın sultanlığını sürmenin planlarını yaparken; kadın hangi sultanın saltanatını devireyim diye düşününür.
  14. genelde yakın gördüklerine dert yanılır, biraz salaklaşılır. dalınır gidilir,zaman geçirilecek şeyler aranır(genelde işe/okula yoğunlaşılır), en fazla 2 ay sonra herşey eskiye döner.

  15. toplumdan topluma değişiyor sanırsam. misal, filmlerden izlediğim kadarıyla amerikan kızları cipse dondurmaya dadanıyor, kanepeye uzanıp siyah-beyaz film izliyor. amerikan erkeği bara gidip biraları çakıyor ve bilardo masasındaki harleyci ipnelerle kavga ediyor.

    türkiye'de durum farklı. kız saçını boyatıyor genelde. sonra eğleniyor. sonra gizli numaradan çağrı atmaya başlıyor. dondurma-cips kültürü bizde pek yok. erkekte durum biraz amerikanvari. bira olayı var. rakı da olabilir. ama harleyci olayı yok. o da tam oturmamış.

    yani bu ayrılık hususunda amerikan toplumunun epey bir gerisindeyiz. derhal silkelenip kendimize gelmeli, sınıf atlamalıyız.

  16. kadın: ayrıldığı anda en yakın 3-5 arkadaşını arar ve en ince ayrıntısna kadar tüm konuşmayı ağlaya ağlaya anlatır. ağlamaya devam ederken uyuyakalır. sabah şiş gözlerle uyanır. gözündeki şişlikleri kapamaya çalışırken gözlerinin niye şiştiği aklına gelir bir posta daha ağlar işe gidene kadar. işte yüzünden gözünden durumu çakozlayan arkadaşları yeni bir dedikodu bulmanın heyecanıyla saldırırlar ve olay bir kez daha ayrıntılı şekilde anlatılır. iş çıkışı kuaföre gidilir. güzelim saçlar ya kestirilir ya boyatılır heba edilir. haftasonu alışverişe çıkılıp ay sonuna yine böğüre böğüre ağlatacak bir fatura hazırlanır. ancak artık kadınımız rahatlamıştır. hayatı normalleşmeye başlar zamanla. yeri geldikçe diğer tüm tanıdıklara da anlatılır, anlatıla anlatıla anlamsızlaşır, sinir stres atılır sakinleşilir...

    erkek: ayrıldığı anda birşey yapmaz. telefonu açmadan önce ne yapıyorsa onu yapar. gider tv izler, bilgisayar oynar. ertesi gün biraz keyifsizdir sadece kalkar işine gider. akşam arkadaşlarıyla buluşur. kızı çok soran olursa yok be olm ayrıldık işte der geçiştirir. böyle 3-5 gün geçer. zamanla bünyede bir mallık ve durgunluk baş gösterir. baya bir müddet de bu böyle gider. taa ki yeni bir dişi kişi için konuşup göze girme gereği hasıl oluncaya kadar.

    kıssadan hisse: içinize atmayın arkadaşım böyle şeyleri.

  17. çamur atmak, fotoğrafları yırtmak, alışverişe çıkıp, kuaföre dalmak kadın davranışları iken, erkek de kıvamında bir sessizlik ve sorgu olur... bu dediğimiz kız kılıklı olmayanlar için geçerli...
    (heidi, 18.11.2007 12:07 ~ 12:38)
  18. (bkz: intihar) mümkün.

  19. erkek;

    "böhüh niye ayrıldık ki çok seviyordum ölücem galiba.. üf ben şimdi nerden kız bulcam.. hmm şu geçen manita taşmış."

    kadın;

    "sanki ona mı kaldım, elimi sallasam ellisi, daha iyisini bulurum.. hmm aslında o kadar da büyük bir sorun var mıydı ki, çok seviyordu o beni yaa.. yok onun gibisini bulamayacağım galiba."

    (bkz:
    ters istikamet)

  20. her ikisi de olasılıkları değerlendirmeye başlar.

  21. kadın: depresyon hırkasını giyer ve aseksüel olmaya karar verir..

    erkek: içine gireceği küçük kaygan bir delik aramaya başlar.

  22. susmak.

  23. tamamıyla farklılık gösteren davranışlardır.

    ayrılık sonrası; erkekler hiçbir şey olmamış ya da hiç yokmuş gibi susmayı tercih eder, kadınlarsa sözcükler bitene ve herkes sıkılana kadar konuşmayı.

  24. yaşanılan ilişkiye bağlı olarak değişebilen bir durumdur. çok uzun ve çok yorucu bir ilişkiden çıkılmışsa yapılabilecek en doğal davranış nefes almak olacaktır. tam tersi bir durumda ise ağlamak.


  25. 'bundan sonra... ' ile başlayan cümleler kurmak.

    örn: bundan sonra kimseye bu kadar değer vermeyeceğim.
    hıh

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz!

dergiby7